körkort och bil

Hej
jag har en fråga om csn:s körkortslån,
jag har fått det och kör strax upp.
Vad händer om jag köper en billig bil?
(tänker söka försörjningsstöd)
har diagnos och behöver bilen för att ta mig till ett jobb(klarar inte åka kollektivt,har asperger bla.)tas bilen ifrån mig,vad händer med de 3000 jag har kvar från lånet och tänkte köpa bilen för.Regler?

J

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du vill köpa en billig bil och att du tänker söka försörjningsstöd.
I regel har du inte rätt till försörjningsstöd om du har pengar på banken eller andra tillgångar. En bil räknas som en tillgång.

Du beskriver vissa särskilda skäl till varför du behöver en bil. Socialtjänsten gör alltid en individuell bedömning när du söker försörjningsstöd. Det kan vara så att det bedöms att du kan ha kvar din bil utifrån din diagnos och behov av bil för att ta dig till ditt arbete.

Vi rekommenderar dig att prata med din handläggare innan du köper en bil för att undvika att hamna i en situation där du tvingas sälja bilen för att bli berättigad försörjningsstöd.

Gällande de 3000 kronor som du har kvar från CSN lånet så räknas även dessa pengar som en tillgång och kommer troligtvis att tas upp i kommande beräkning.

Som vi skrev tidigare så görs alltid en individuell bedömning i ditt ärende. Ta kontakt med socialtjänsten i det område där du bor för att göra en ansökan!
Lycka till med körkortet!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter