Rotfyllning beviljat och sen avslag

Hej, jag inkom med kostnadsförslag på en rotfyllning. På kostnadsförslaget stod det 504 - rensning och rotfyllning, fyra eller fler rotkanaler. Jag fick det beviljat och senare meddelade jag att jag fick en tandläkartid efter att karensperioden var slut så det skulle antagligen bli lite dyrare. Fick då svar att jag skulle inkomma med kvitto så beviljat dom referenspriset.

Nu har jag gjort rotfyllningen och skickade in fakturan till soc. Fick då avslag på den för att det stod 503 - rensning och rotfyllning, tre rotkanaler. Det är alltså samma behandling men det visade sig vara en mindre rot i tanden än vad dom först trodde.

Är det verkligen rätt att jag fick avslag då fast att dom beviljade det innan? Kostnadsförslaget är ju preliminärt och det är ju inte så att det är en annan tand eller en annan behandling jag gjort. Enda skillnaden är antalet rötter i tanden.

Vänliga hälsningar
Roten

Roten

Kommentarer

Hej!
Vi förstår att det finns en oro för dig, då räkningen till tandläkaren ännu inte är betald, en betalning som du förväntat dig att socialtjänsten skulle ta då du fått ett beslut om behandlingen enligt kostnadsförslaget.

Vi kan tyvärr inte svara på din fråga.

Vårt förslag är att du pratar med din handläggare om beslutet som tagits, samt vad det innebär att du som enskild står för en kostnad som du trott socialtjänsten ska betala. Om du inte är nöjd med den förklaring och vad det hela beror på som gör att de vill ha en nyansökan från dig, kan du kanske kontakta handläggarens chef för att lämna klagomål på hur det hela har skötts.

Om socialtjänsten vidhåller att du ska komplettera med en nyansökan, så gör detta. Om du skulle erhålla ett avslagsbeslut tänker vi att du kan överklaga beslutet till Förvaltningsrätten.

Vi hoppas att du fått någon hjälp med vårt svar, och hoppas att det löser sig för dig.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter