Hoppa av studier

Hej,
Jag pluggar (har en studentlägenhet & lever på CSN) men utbildningen passar verkligen inte mig för fem öre & hade behövt hoppa av. Men eftersom jag lever på CSN så kan jag inte anmäla avbrott. Kan soc hjälpa mig med ekonomin så att jag kan hoppa av och söka jobb?? Alt bostad också.

Orolig student

Kommentarer

Hej

Tråkigt att du känner att utbildningen inte passar dig men vad bra att du försöker förändra din situation. Du ska inte gå en utbildning som inte passar dig.

Du ska börja med att anmäla dig på arbetsförmedlingen och söka alla arbeten du skulle kunna klara eller de arbeten som inte kräver någon direkt utbildning eller erfarenhet.

Man ska alltid ha prövat alla andra möjligheter innan man har möjlighet att få försörjningsstöd genom socialtjänsten.

När du ansöker om försörjningsstöd så är det viktigt att du kan visa vad du gjort för att bidra till din försörjning och att du har varit aktivt arbetssökande sedan du hoppat av dina studier. Du behöver också kunna redogöra för dina inkomster och utgifter.

Du kan kontakta den socialtjänst du tillhör och pröva din rätt till bistånd. Diskutera med din socialsekreterare om vad som ska gälla för dig, om det är så att du tänker söka försörjningsstöd för ditt uppehälle.
Hoppas det löser sig för dig.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter