Pappa enskild vårdnad ?

Hej! Under en period av fyra månader har barnens mamma försökt ta sitt liv fem gånger( benzo och alkohol) hon har tillika testats positiv på bensodiazepiner då hon återvänt från umgänge till lpt. Barnen bor hos sin mamma. Vi har delad vårdnad. Då umgängessabortage ägt rum vill barnen inte träffa mig. Mamman är misstänkt Manodepressiv. Socialens utredningstid är förlängd. Jag har sedan maj försökt få hjälp från socialsekreterare och hennes chef. Inget synligt händer. De har övervägt lvu men ej genomfört det. Känns snart som Mitt hopp är ute. Tacksam för råd funderar på att begära enskild vårdnad.

Maktlös pappa

Kommentarer

Hej!

Det låter som om ni befinner er i en svår situation där det finns mycket oro samt avsaknad av umgänge med dina ban. Du skriver att ni har gemensam vårdnad och att det har förekommit umgängessabotage.

Vi tänker att du som vårdnadshavare har ett ansvar för att göra allt du kan för att dina barn ska befinna sig i en säker miljö samt göra vad du kan för att förbättra tilliten mellan dina barn och dig. Med det menar vi att du bör göra allt för att försöka återuppta umgänget med dina barn igen. Du kan även vända dig till ansvarig handläggare för råd, stöd och hjälp med att återuppta umgänget med dina barn.

Du berättar att ni utreds på socialtjänsten med förlängd utredningstid. Vi föreslår att du vänder dig till handläggaren som ni redan har kontakt med och känner till er situation alternativt att du kontaktar familjerätten för råd gällande enskild vårdnad.

Vänligen

Soctanter