Låna pengar akut

Jag behöver låna pengar det är kris och akut behöver ha pengar till räkningar och mat lite blöjor sånt och välling är brotten nu vill jag ha det snälla mvh Ida

Ida jag behöver hjälp akut med mat och räkningar hamnat i en kris behöver hjälp och pengar det är 5000kr behöver jag hjälp med

Kommentarer

Hej!

Det låter som du har en tuff tid ekonomiskt just nu. Att inte ha pengar för att betala sina mest basala saker som hyra och mat kan stressa oerhört mycket.

Du skriver att du behöver låna pengar, men när det gäller socialtjänstens möjligheter så är dessa mycket begränsade. I vissa fall kan socialtjänsten utge förskott på en förmån, om du till exempel väntar på en ersättning från Försäkringskassan och detta tar tid, så kan socialtjänsten utbetala medel till dig mot att ersättningen från försäkringskassan utbetalas till socialtjänsten.

Däremot kan du vara berättigad till bistånd, för att du inte haft tillräckliga inkomster som skulle täcka dina och ditt barns behov. Om det är så uppmanar vi dig att ringa till mottaget för ekonomiskt bistånd för att se hur det ser ut för dig. Det kan också vara så att du egentligen haft tillräckligt med medel för att klara dig, men gjort fel prioriteringar som gjort att du står utan medel till mat för dig och ditt barn, och då kan du vara berättigad till bistånd till mat för att du och ditt barn inte ska lida nöd.

Om du redan haft kontakt med socialtjänsten och fått besked att du inte kan få något via dem, så får du titta på om du i ditt nätverk kan få tillfällig hjälp och stöd för att kunna klara dig i det akuta. Är detta ett engångstillfälle, så kommer du sannolikt att reda upp din situation inom en snar tid. Har du svårigheter att klara dig månad från månad och känner att du skulle behöva stöd och hjälp med din ekonomi, finns det kanske någon i din närmiljö som är duktig på vardagsekonomi och kan hjälpa dig, annars kanske du kan ansöka om en god man för att få struktur på ekonomin.

Vi hoppas att du hittar ett sätt att klara din akuta situation och önskar dig en skön sommar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter