Nekad till försörningstöd

Jag...Behöver hjälp och vet att du inte har hand om mina ärenden längre. 

Och du kan absolut ignorera mailet.

Men det är så, jag står här idag efter att ha skickat in alla papper som Socialstyrelsen önskat, har svarat på frågorna och sökt mina jobb.

Idag gick jag avslag för att jag inte har ett giltligt kontrakt.

Vilket jag anser vara absurt. Då QASA som hanterar ärenden av uthyrningen är ett legitimt företag.

Så idag sitter jag här, med en hyra på mina axlar, och ett paket nudlar, lite ris och 5 kr att överleva på. Hade hellre varit hemlös som jag var för dagarna innan jag fick boendet. För då skulle jag iaf inte hamna hos kronofogden.

Så jag undrar, hur blev det så här ?

"Kontraktet är inte giltligt"

Gick genom blocket där vi sen båda signerat via bank id och gått genom Qasa.

"Du skulle ha planerat flytten"

Fanns ingen chans att spara ihop till en plan för en flytt, jag går som.sagt på ekonomisk bistånd?...
Och för en som var tvungen att flytta inom snar framtid, pga psykiskt dåligt välmånde i hemmet och kring dåvarande stad.

I slut ändan kunde jag inte ha planerat bättre än vad jag gjorde! 

Nu när jag äntligen har jag tak över huvudet igen så blir jag nekad till bistånd..?

Jag är en medborgare som hör allt jag kan för att klara mig, för att få jobb. Jag har klätt av mig naken men det nys kontoret jag blivit till delat vägrar kasta ut livbojen, och jag drunknar.

Jag har givit de allt!
Och genom våra samtal så låter det mer som att de inte önskat ha ett nytt problem att ta hand om...

Är 26 år, har tidigare blivit berättigad men inte nu när jag verkligen var på väg ur gropen.

Hur gör jag????

Drunknar

Kommentarer

Hej!

Att stå med en hyreskostnad som inte beviljas som godkänd utgift av socialtjänsten är såklart stressande och vi förstår att du är orolig inför vilka konsekvenser det kan få för dig.

Vi tänker att du först och främst kan försöka ha en kommunikation med socialtjänsten för att få veta mer detaljer om varför hyreskontraktet inte anses vara giltigt och om det finns något som du kan lämna in som förändrar socialtjänstens beslut.

Du har också rätt att överklaga beslutet om du anser att det är felaktigt. För att överklaga ett beslut ska du lämna in en överklagan inom tre veckor från det att du tagit del av beslutet. I en överklagan skriver du vilket beslut du vill överklaga, varför du anser att beslutet är fel samt hur du vill att socialtjänsten ändrar beslutet. Överklagan ska du lämna till socialtjänsten. De har sedan att ta ställning till om de ska ändra beslutet till din fördel eller om de ska skicka det vidare till förvaltningsrätten som får avgöra i ärendet.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter