Orosanmälan från förskolan

Hej. Jaj och min man har 3 barn, vi har precis flyttat och i med det bytt förskola.
Våra barn är precis som alla andras barn, livliga och de bråkar och tetas med varandra som syskon gör.

Jag fick för någon dag sedan ett chockartat telefonsamtal från soc att förskolan gjort en orosanmälan. När vi lämnade barnen på Morgonen så berättade min man att det varit bus i helgen stora tjejen på 6 år hade råkat slå i pannan i soffan kanten och fått ett skrap märke i pannan. Detta meddelades vid lämning. Sen hade pojken med sagt detta på sin avdelning och då väljer förskolan att anmäla, de har inte pratat med oss alls innan att det är oroliga och kommer förs en anmälan. De tycker dessutom att pojken har en del blåmärken på kroppen. Ja som pojkar kan ha när de är 3 år och är busiga ich i vårt fall lite klumpiga.

När vi har haft utvecklingssamtal med förskolan har vi pratat mycket om att vi. Ill att de håller lite koll på den äldsta tjejen fgör ju on är väldigt blyg och tyst av sig och det tyckte även förskolan var en grund för att anmäla.

Ny finns det ingen oro från soc men jag vill begära ett möte med förskolan för jag får väldigt dåligt över detta. Hur är det, skulle förskolan meddelat att de kommer görs en anmälan? Dessutom när vi berättat vad som hänt vid lämning? De hade även frågat båda barnen vad som hänt ich de hade sagt exakt samma sak, råkat slå i soffan. Vi ser inte riktigt vart de har fått sin oro ifrån och ville att de skulle pratat med oss först. Vad skulle de egentligen gjort?

Mvh ledsen

Ledsen

Kommentarer

Hej!

Förstår att det känns olustigt att förskolan har anmält oro för era barn. Ofta är det så att förskolan inte informerar föräldrarna innan anmälan görs eftersom man överlåter till socialtjänsten att göra bedömning hur och när föräldrarna ska informeras.

Det låter som en bra plan att ordna med ett möte med förskolan där ni tillsammans kan prata om vad som gjorde personalen oroliga. Alla som arbetar med barn har en anmälningsskyldig när det gäller oro för barn.
För barnen är det viktigt att kommunikationen mellan förskolepersonalen och föräldrarna fungerar och att det finns ett ömsesidigt förtroende.

Vi hoppas att ni får ett bra och klargörande möte tillsammans med personalen på förskolan.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter