droger

Hej!
Jag är en mamma till två killar, födda 1996. De har stora missbruksproblem, och det blir bara värre och värre. Jag känner mig helt maktlös. Ni skriver att det inte finns en orosanmälan på vuxna, men hur ska jag då gå tillväga? och vem kan man ta kontakt med. Det började med marijana sen hasch. Sen har det eskalerat, med piller som Tramadol, Benzo, kokain, säkert fler som jag inte vet. Även polisen har varit inkopplade antal gånger.
Mycket tacksam för svar.
Med vänlig hälsning

mia

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du har två barn som missbrukar och att du känner dig maktlös. Att ha personer i ens närhet som missbrukar påverkar ofta hela ens liv, med mycket oro och sorg.

Även vad det gäller vuxna personer med missbruksproblematik kan du som privatperson anmäla oro till socialtjänsten. Vid en orosanmälan ska du vända dig till den socialtjänst som personen tillhör. Det utifrån var personen är folkbokförd.

Som privatperson kan du vid en orosanmälan välja mellan att uppge vem du är som anmäler eller om du vill förhålla dig anonym.
Om du väljer att vara anonym ska du tänka på att inte uppge ditt namn, kontaktuppgifter till dig samt vilken relation du har till den person som du är orolig för.

Du kan antingen kontakta socialtjänsten via telefon eller om du vill göra en skriftlig orosanmälan.

Du skriver att även polisen har varit inblandad och då är det möjligt att polisen skickat anmälan till socialtjänsten om de till exempel varit omhändertagna för fylleri. Även sjukvården kan göra orosanmälan eller LVM-anmälan (LVM, Lag om vård av missbrukare i vissa fall) om missbruket riskerar att alvarligt ska personens liv och hälsa.

Vi hoppas att dina söner får den hjälp de behöver.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter