Fråga

Hej!

Det är så att min vän har ett ärende i en kommun ang sin dotter. Hon är nu gravid och ska flytta till en annan kommun i höst. Hon vill ju att barnen ska kunna umgås även om stora tjejen inte bor hemma just nu.

Så hon tänker att hon tar med den nya bebisen på umgänge såsmåningom (när den är född).

Men får den gamla kommunen anmäla till den nya ang det nya barnet om den nya kommunen inte startat en utredning själv (för dem
Inte vet att hon är gravid).

Kan den gamla anmäla och lägga sig i för det nya barnet eller får kommuner inte lägga sig i , i varandras ärenden även om det handlar om samma person ( i detta fall, samma mamma till det placerade barnet och barnet i magen)

Hon är extremt orolig att den gamla kommunen ska komma med sina lögner igen och förutfattade meningar & rasistiska dömande.

Jag själv tycker ju att den gamla inte ska lägga sig i , i det nya barnet. För att hon har då lämnat gamla kommunen och då är det den nya kommunen som får ta hand om det , om det skulle behövas.

Sen är det lvu för stora tjejen på falska grunder vilket är så fel att soc kan göra som dem vill och skita i att följa lagen & komma undan med det. Men det är en annan historia.

Hälsningar frågar åt min oroliga vän

Undrar

Kommentarer

Hej!

Vad fint av dig att vilja hjälpa din vän i hennes situation.

Du beskriver att din vän har en dotter som är omhändertagen enligt LVU Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga av den kommun som de tidigare bodde i. Nu bor din vän i en ny kommun och är gravid.

Eftersom din väns barn är omhändertaget enligt LVU utgår vi från att det finns en pågående kontakt med Socialtjänsten. När en familj flyttar från en kommun och har pågående kontakt med Socialtjänsten ska ärendet överlämnas till den nya kommunen. Om socialtjänsten känner oro kring det ofödda barnet ska den också överlämnas till nya kommunen.

Så om det behövs så är det den nya kommunens socialtjänst som din vän kommer att ha kontakt med när det gäller det nya barnet.

Hoppas du fått svar på din fråga och fortsätter vara ett stöd till din vän.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter