Förvirring kring orosanmälan

På valborg så gjorde polisen ett ingripande på mig och mitt kompisgäng då vi var minderåriga och drack alkohol. De hittade dessutom cannabis på min kompis och tog in honom till polisstationen. Jag blev också bortförd av polisen eftersom att de hävdade att jag hade röda ögon och stora pupiller, jag var helt nykter och mitt pisseprov visade såklart också negativt då. Under bilresan så berättade jag att jag har testat att röka några gånger, men det är inte någonting som jag håller på med och inte heller någonting jag hade gjort den kvällen, vilket pisseprovet också visade. Men nu så fick min vårdnadshavare ett brev från polisen då de gjort en orosanmälan till soc och att jag har fått ett inbokat möte. Jag blev väldigt förvirrad eftersom att deras motivering för anmälan var att de misstänkte mig för narkotikabrott. Behöver polisen alltid göra en anmälan även fast testet visade negativt? Min bild av situationen var ju att de misstänkte att jag var påverkad på narkotika på grund av mina ögon, som senare visades vara falskt. Blir jag anmäld för att jag sa att jag tidigare testat? Jag har hört att ca 1/3 av alla gymnasieelever har testat, så det är ju inte någonting som är ovanligt.

Valborgsfirare

Kommentarer

Hej!
Utgår från att polisen anmält till socialtjänsten utifrån att de misstänkte dig för narkotikabrott och att du uppgett att du tidigare rökt cannabis.

Även om det inte är ovanligt är både olagligt, onödigt och olämpligt. Som minderårig får du inte heller dricka alkohol.

Socialtjänstens uppdrag är att säkra och skydda barn. Ett allvarligt orostecken för ungas hälsa är förekomsten av alkohol och droger. Ditt möte med socialtjänsten har till syfte att ta reda på om detta är ett problem för dig och din framtida utveckling och om du har det stöd du behöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter