Riksnormen 2020,

Tänk att det finns typ3 seperata hushåll under samma tak. Hushåll 1, hushåll 2, hushåll 3. Sammanlagt 5 personer. Hushåll 1 består av 3 personer, hushåll 2 och 3 är vardera 1 person. Jag har tidigare ställt en fråga om att det tydligen finns 2 sätt att räkna ut normen på, jag känner till hur en beräkning görs. Det är inget nytt. Men väldigt, väldigt tråkigt att det inte blir på rätt sätt. Hushåll 3 är ensamstående över 18, och studerar inte, men de gemensamma kostnaderna divideras med antalet som är under samma tak, dvs 5. Därav mister hushåll 3 ca 600kr /månaden. 3520 eller 4160. Det är sorgligt att det ska få vara så, då jag trodde att de starka skulle stötta de svaga.

Det hjälper inte att överklaga, när det har kommit fram till ett yttrande från kammarrätten, har man ju glömt bort det hela. Så till vem ska man vända sig? Går det att byta stadsdel förvaltning, och tillhöra den Socialförvaltning man inte tillhör?

Sussie
2020-04-28 23:43

Hej!

Vi förstår att du och din familj har synpunkter på hur socialtjänsten gjort sin beräkning.

Det är svårt för oss att svara i den enskilda fallet och ha synpunkter på hur olika kommuner genomför sina utredningar. Du skriver att ditt ärende är prövat i kammarrätten och att kammarrätten valt att gå på socialtjänstens linje. Då har du gjort det du kan för att överklaga beslutet och det finns inte mer att göra.

Man kan inte byta stadsområde/förvaltning på grund av att man fått ett beslut man är missnöjd med.

Vänligen

Soctanterna