jag vet inte hur jag ska handskas med min syster

Hej, det är nämligen så att sen barnsben så har kommunikationen mellan min syster och mamma varit väldigt upp och ner. Kan handla om att så fort det blir ett missförstånd eller om mamma har lovat henne något så blir hon djupt sårad efteråt. Då blir det att min syster straffar med att säga att hon inte tänker längre göra dit eller dat, det som gör mig som syster (äldsta tvillingsystern) allra mest orolig är att det inte kommer bli bra, på något sätt blir man budbärare mellan dem vilket jag inte orkar heller. Men vill inte heller svika min syster, för vet hur skör hon är i nuläget med allting.

Tanken är att hon ska göra en utredning, vilket vi tror kommer rädda henne en del och få henne att landa vilket hon behöver.
önskar inget annat än detta, men det gör extra ont att se henne ledsen varje gång jag träffar henne och speciellt om vi ska träffa familjen och någon gör henne upprörd. Blir verkligen att hon inte kan släppa det och hon fastnar i negativa tankar.

Vad kan man göra i en sådan situation? Har försökt att prata med henne men blir konstant att hon pratar i negativ ton och vill sörja eller vill få mig att tycka extra synd om henne.

Orolig syster

Kommentarer

Hej!

Det låter som en jobbig situation för din syster med missförstånd och felaktiga tolkningar mellan henne och er mamma.

Vad fint att du månar om din syster och vill att hon ska må bättre. Samtidigt är det inte lätt att veta vad hon behöver för hjälp för att komma vidare. Du skriver att din syster väntar på en utredning, då kan hon kanske komma underfund med vad hon behöver för hjälp och då kan du försöka stödja henne i detta. Att få professionellt stöd av en utomstående kan underlätta både för henne men också för de närstående.

Om din syster vill ha hjälp eller kanske någon att prata med så finns skolkurator eller kurator på vårdcentral som du kan tipsa din syster om.

Vi hoppas att din syster få den hjälp eller stöd hon behöver.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter