Hur ska jag stötta min sambo?

Min sambo har ett ex som vigt hela sitt liv åt att förpesta hans (numera vårt) liv. Hon har deras barn på heltid förutom varannan helg. Allt ska styras enligt henne, alla högtider, alla lov, alla dagar då den få vara extra hos oss. Även i påsk frågade vi om flickan kunde få vara extra hos oss, men nej det skulle vara vanligt umgänge under helgen.. Igår kväll ringer barnet och säger att hon kommer nu ikväll och stannar tills måndag. Ingen förfrågan eller hint från mamman innan!

Så här är det hela tiden! Hans ex skyller på att det är min sambo som har samarbetssvårigheter, när det så uppenbart är hon som har det! De ska upp till rättegång om en vecka och visst måste väl även ett sådant här beteende vara "bevis" för hur hon beter sig? Vi kan aldrig planera någonting tillsammans, vare sig ensamma eller med flickan och vårt barn gemensamma barn inräknat. Orkar inte stötta min sambo hur mycket som helst i detta och känner snart att jag ger upp pga hur hans ex är.

Sambo

Kommentarer

Hej

Vi kan inte besvara individärenden och därmed inte direkt svara på din fråga. Vad som är skäligt vad gäller umgänge kan inte besvaras generellt utan beror på flera olika saker.

Vi råder din sambo att kontakta familjerätten eller om han har kontakt med en jurist avseende ansökan om gemensamt umgänge samt utökat umgänge för vidare råd i frågan.

Du/ni kan alltid vända dig till Familjerättens rådgivningstelefon i Malmö klockan 10.00-11.30 telefonnummer: 040-34 52 48.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter