Elak bonusmamma

Hej!
Jag och barnens pappa har varit separerade i snart 5 år, vi har inget bra samarbete och vi har varit på alla möjliga ställen, familjerätt osv för att ha samarbetssamtal osv men han vill inte ha en fungerade relation som han sa sist.. soc har även varit inblandad då jag tillslut valde att göra en anmälan då mina barn inte alls funkar med deras bonus mamma, som varit i deras liv ca 4 år, hon är inte snäll alls, gör stor skillnad på våra gemensamma och hennes sen tidigare, skriker och drar i armar och ben.. det är särskilt en av killarna som hon bestraffar väldigt mycket, och senast nu på kvällen ringde han och var ledsen och ville bli hämtad.. vad ska jag göra? Detta är inte hållbart och det.är inte alls okej mot barnen, pappan i fråga gör inget åt situationen och barnen mår dåligt...

Orolig för mina barn

Kommentarer

Hej,

Det låter som om du är orolig över hur barnen har det hemma hos sin pappa, utifrån det att pappans partner behandlar barnen olika samt att hon bestraffar dem. Barnens pappa agerar inte enligt din uppfattning. Gällande hur barnen blir behandlade har du även lämnat en orosanmälan till socialtjänsten. När det gäller våld är det aldrig något som barn ska utsättas för. Som förälder har man ett ansvar att skydda barnen.

Du beskriver att ni redan har försökt den familjerättsliga vägen via samarbetssamtal vilket inte har fungerat.

Om du anser att barnen mår dåligt utifrån de omständigheterna du beskriver behöver du fundera över vad som krävs för att barnen ska ha det bra och hur deras umgänge med pappan kan se ut framöver. Barn har rätt till båda sina föräldrar under förutsättningen att de inte utses för våld eller kränkning. Barn kan aldrig bestämma i de familjerättsliga frågorna men deras talan är viktig och barnens ålder och mognad är viktiga aspekter i bedömningen.

Om det inte går att lösa via samarbetssamtal med hjälp av familjerätten är alternativet att du vänder dig till Tingsrätten för att yrka på ett umgänge som du anser är rimligt utifrån barnens behov. En rättslig process kan ta tid och det anses ofta som ett alternativ som är krävande för alla parterna inklusive barnen. En familjerättslig utredning kan vara påfrestande för alla inblandade inklusive barnen. Ibland har man dock inget annat val då konflikterna påverkar barnen mer i ett längre perspektiv. Ett ombud kan vara till hjälp.

Vänligen,

Soctanterna

Soctanter