Frågor igen

Hej!
Jag ställde precis en fråga. Med rubriken frågor...
Ni måste ha missuppfattat mig... Jag förtydligar härmed min fråga.

Jag har skickat in ett klagomål med ett antal frågor som vi vill ha svar på.
Chefen har sedan gjort en utredning utan att ens prata med oss och skriver bara en luddig avvikelse rapport om vårt klagomål. Sedan tycker chefen att hon är färdig! Men vi har inte fått svar på en enda fråga...
Min fråga var:
Har inte vi rättighet att få svar på våra frågor ang varför vi blir bemötta som vi blir?
Eller är vi längst ner i bottenskrapet om vi har hamnat i socialens klor att vi inte besitter några rättigheter alls? Och de behöver inte alls svara på en enda fråga om de inte har lust?
Vad säger lagen?
Det vill vi väldigt gärna veta.

Samt när en soc handläggare skriver ett dokument med osanning om att vår dotter skulle ha uttryckt att hon vill ta självmord pga oss, när hon aldrig har sagt så? När vi aldrig hört det förut och ber henne ta fram denna anteckning från samtalet så finns inte ens den eftersom det är ett påhitt för hon inte har något annat att gå på!! Finns det något vi kan anmäla henne för då hon ljuger? Till vem? IVO? Polisen för förtal? eller har vi inga rättigheter när soc handläggaren ljuger heller?
Vore tacksam för svar på dessa två frågor.
Mvh Mira

Mira

Kommentarer

Hej igen

I tidigare svar rekommenderade vi dig att kontakta IVO. De har möjlighet att granska handläggningen av ert ärende och återkoppla till er vad de kommit fram till.

När det gäller utredningen ska ni ha möjlighet att få era synpunkter inregistrerade i ärendet/utredningen.

Tråkigt att ni känner er felaktigt behandlade men rekommenderar er att åter kontakta chefen på enheten och efterfråga ett möte för att åter gå igenom utredning och ärendet så att ni får klarhet i var informationen har inhämtats.

Utredningen avseende avvikelsen utifrån att du känner dig dåligt bemött, ska ni också ha rätt att få en återkoppling kring.

Vänligen
Soctanter

Soctanter