Orkar inte vara hemma.

Hej! Jag är en 05:a och har det ganska jobbigt hemma. Det är så att jag dejtade en 03, som ska fylla 17 år. Vi tänkte ha sex, jo jag vet att det är olagligt men jag är 15 i år. Mina föräldrar fick reda på det och får inte vara med honom längre. Jag och han älskar varandra så sjukt mycket och vi behöver inte ha sex, vi kan skippa det om det är så viktigt. Men jag får inte ens prata med honom längre.

Sedan har andra saker hänt, jag provade att dricka alkohol och röka. (cigg) Jag ångrar det nu men jag mådde inte bra i den perioden och jag har utegångsförbud väldigt länge nu. Men det får mig inte att må bättre, har haft det i 1,5 månad nu och de sa att det kan gälla upp till ett år. Min mamma skriker alltid åt mig att hålla käften, att hon hatar att ha mig, att jag är en jävla unge och att det är tortyr att ha mig. Hon har sagt att hon skäms att ha mig som dotter och att hon fick olyckan. De tar också mina saker när de tycker att jag "betett mig dåligt" alltså sagt emot de. Min pappa håller alltid med henne och bryr sig inte om vad hon säger. Min syster kan jag inte heller prata med.

De lägger ofta sånna kommentarer och idag drog jag hemifrån för att jag inte orkade. Mina kompisar tycker att jag ska soc anmäla de, men jag vet inte. Jag vet inte om jag vill bo i en annan familj. Visst om jag skulle få bo själv men jag är bara 14 år. Vad ska jag göra? Ska jag ta kontakt med soc?

Tacksam för svar!

jadu jag vet inte

Kommentarer

Hej
Vilken trist och jobbig situation du befinner dig i.

Du ska absolut kontakta socialtjänsten där du bor gällande din situation. Du kan även prata med kuratorn på din skola som kan hjälpa dig med kontakten till socialtjänsten och stötta dig i den situation du befinner dig i.

Socialtjänsten inleder troligtvis en utredning där både du och dina föräldrar ska komma till tals. Det finns olika insatser som kan hjälpa och stötta dig och även arbeta med att förbättra din och dina föräldrars relation.

Att placeras från sin familj kan vara en tillfällig lösning. Målet är alltid att om möjligt återförena familjen. Under förutsättning att det är till barns/ungdomens bästa.

Du bör kontakta dina föräldrar och tala om att du är okej.

Du är endast 14 år och således omyndig och föräldrarna har ansvaret för dig. Att vara i tonåren och pendla mellan att vara vuxen och barn är inte lätt. Vi vet också att kärleken inte har några åldersgränser. Det är dock modigt av dig att du skriver till oss och att du vill ha hjälp med din situation.

Hoppas svaret har varit till hjälp och att du och dina föräldrar kan få rätsida på din situation.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter