Anmäla fusk?

Hej! Mitt ex som går på socialbidrag tog i somras valpar på sin hund och fick då in ca 50.000 kronor som gick till hens mammas konto. Nu har personen börjat sälja saker via Facebook för ca 200 kronor styck och har fått över 50 beställningar, även dessa pengar går till personens mammas konto och personen får sedan kontanter av mamman. Jag flyttade ifrån mitt ex delvis pga detta, att personen tar 0 ansvar och lever på samhället för att hen inte ”orkar” jobba. Jag undrar nu hur jag går till väga för att anmäla detta anonymt? Jag har inte några direkta bevis men det är bara för soc att gå in på personens Facebook för att få alla ”bevis” som krävs.
Tacksam för svar, mvh Irriterad.

Irriterad

Kommentarer

Hej!
Bra att du vill anmäla!
Försörjningsstöd bekostas trots allt av skattepengar.

Du har alltid rätt att vara anonym när du kontaktar en myndighet. För att vara anonym kan du inte tala om vem du är, du måste ha dolt nummer och din berättelse får inte avslöja i vilken relation du står till den/de du anmäler eller pratar om.

Om din identitet på något sätt har framkommit, så kan inte socialtjänsten hemlighålla dessa uppgifter för den/de som anmäls. Det finns dock en möjlighet för myndigheten att hemlighålla anmälaren trots att hen inte är anonym. Avslöjandet ska då innebära fara för anmälaren.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter