Soctanter även i andra kommuner?

Finns det liknande grupp SOCTANTER i Stockholm och andra kommuner? Jag bor i en Stockholms läns-kommun och har behov av svar på några frågor som handlar om min sambo och att jag i princip befinner mig i en gisslansituation där min exkvinna vägrar flytta ut ur min bostad. Hennes alkoholproblem har accelererat och jag orkar inte längre prestera på arbetet pga hennes våldsamheter på kvällar och nätter. Min enda fritid på kvällar, nätter , helger är totalt i kaos. Jag har kontakt med socialen här i min kommun och de har satt upp mig på en väntlista för en anhöriggrupp men det finns ingen plats ledig där förrän i mars och vad kan jag få för hjälp i en anhöriggrupp med andra män som befinner sig i samma / liknande situation som jag (förutom alkoholkaoset, hennes absurda personlighetsförändringar och att hon slår mig) ? . Jag behöver akut hjälp nu i första hand för att få hjälp att få ut min ex ur min bostad,, i andra hand vore det förstås fint att kunna få möjlighet att prata med andra som har samma problem och erfarenheter som jag av att bli utsatt för våld och absurditeter och hela vardagen i kaos. Vi har inga minderåriga barn varken tillsammans eller var för sig. Hyreskontraktet är mitt eget och jag bodde här långt innan hon flyttade hem till mig. Hon är tyvärr folkbokförd hos mig. Polisen vägrar komma om jag inte kan visa att jag blivit grovt misshandlad.

Sambogisslan

Kommentarer

Hej!

Soctanter på nätet utgår från Malmö och vi tror att vi är ensamma i Sverige just nu om att erbjuda detta till medborgarna.

Det låter som att du befinner dig mitt i en kaotisk situation där du redan har gjort saker för att förändra och annat kan du inte påverka.

Du beskriver att du haft en relation med en kvinna vars alkoholmissbruk eskalerat kraftigt. Du har avslutat er relation men hon bor fortfarande kvar i din lägenhet och är skriven där.

Att få en person ut ur en lägenhet som vägrar att lämna kan vara en något komplicerad process. Vi rekommenderar dig att se vidare på exempelvis Lawline.se som kan juridiken kring såväl sambolagen som vad du kan göra framåt. Vi soctanter är inte jurister och det är bättre för dig att få svaret direkt av en jurist. VI har hittat exempel på liknande situationer som kanske kan ge dig lite vägledning. Se länken nedan.

https://lawline.se/answers/nar-sambo-vagrar-att-flytta

Du kan även göra en orosanmälan till socialtjänsten där du bor gällande såväl din ex sambos missbruk och hennes behov av stöd. Socialtjänsten kan ge henne ett erbjudande om stöd men eftersom hon är vuxen är det svårt för socialtjänsten att tvinga henne att ta emot hjälp.

Du skriver att du har anmält dig till en anhöriggrupp, det låter väldigt klokt av dig att söka stöd i den kaotiska situation du befinner dig i. Det finns olika former av stöd i grupp, individuellt och online. Vi lägger en länk nedan som vi tror och hoppas kan vara till hjälp för dig.

https://alkoholhjalpen.se/

Vi hoppas att vårt svar gett dig lite vägledning och att din situation ljusnar snart.

Vänligen
Soctanterna

Soctanter