Kan jag få ut dokumentet ang anonym orosanmälan?

Hej. Jag är i vårdnadstvist sen ändå sen min 2,5 åriga lilla dotter föddes. Har aldrig fått chansen då min dotters mor "dumpade" mig innan hon föddes. Har fått två anonyma orosanmälningar varav den ena lade dom ner då jag direkt kunde bevisa att den inte var sann. Den andra lade familjerätten ganska mycket tyngd på i utredningen. Den har jag begärt ut och fått utan krångel. Nu undrar jag om jag även har rätt att åter få ta del av den första? Jag har nämligen fått veta vem som ringt in den och tänker polisanmäla den personen för jag bla känner mig kränkt.

Mvh Pappa eller ej?

Pappa eller ej?

Kommentarer

Hej!

Vilken svår situation du beskriver, att vara i vårdnadstvist under så lång tid. Vi hoppas du har bra stöd runt omkring dig som kan hjälpa till. Det är viktigt för barn att få ha umgänge med båda sina föräldrar.

Om du är part i ärendet har du rätt att få ta del av anmälan och dokument som tillhör den. Part är du som är vårdnadshavare. Om du inte är vårdnadshavare för din dotter kan du ändå kontakta socialtjänsten för att se om du har rätt att ta del av anmälan. Vi råder därför dig att ta kontakt med socialtjänsten för att få svar på dina frågor.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter