Hur går jag tillväga?

Hejsan, min systers son har blivit placerad på familjehem mot hans mammas vilja. Jag har fått veta att hon inte är kapabel till att ta hand om honom just nu, och jag tror hon missbrukar alkohol. Jag är extremt orolig över hans välmående och vet att han är placerad hos en familj någonstans i Skåne. Jag bor i Stockholm, jag är 28år med en stor lägenhet och god ekonomi, jag vet att En utredning behöver göras innan man beslutar om vem som kan bli familjehem. Men vem kontaktar jag för att få hjälp med detta då min syster är helt onåbar.

Orolig moster

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du är orolig för din systerson som är familjhemsplacerad och skulle vilja ta emot honom i ditt hem istället.

Det är gott att höra att du som familj vill göra allt du kan för att ge din systerson en stabil hemmiljö genom en släkting placering. Precis som du skriver ska du i så fall genomgå en utredning för att genom den se om det kan vara lämpligt.

Vi råder dig till att vända dig till det socialtjänstkontor som din systerson tillhör för att där ansöka om att bli familjehem för honom.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter