konto utdrag

hej det är så att jag är lång sjukskriven och får social hjäp tyvärr hon som kag haft slutat har aldrig behövt visa konto utdrag. jag har fått en ny tjej som ska ha 3 månader konto utdrag som jag inte kan visa för jag har lånat pengar mm. min fråga jag har swedbank nu även seb bank som jag haft i flera år utan att andvänd det. vad händer om jag avslutar mitt konto på swedbank och tar seb istället

jc

Kommentarer

Hej!

Du skriver att du är långtidssjukskriven och får ekonomiskt bidrag från socialtjänsten. Du har nu blivit ombedd att visa utdrag från ditt konto för 3 månader tillbaka.

För att beviljas ekonomiskt bistånd kan en handläggare begära ut kontoutdrag för 3 månader tillbaka och det är din skyldighet att visa utdrag från din bank. Har du mer än en bank så ska kontoutdrag från samtliga banker göras. Om man lämnar in felaktiga uppgifter eller medvetet försöker luras kan man göra sig skyldig till bidragsfusk, alltså bedrägeri.

Du skriver även att du har fått in pengar som du lånat på ditt konto och i samband med att du lämnar in dina kontoutdrag får du skriva en förklaring till varför dessa pengar kommit in på ditt konto.

Vi hoppas att du fick svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter