Separera

Hej, jag vill separera med min sambo men han inte vill. Jag studerar sista året på högskolan och jobbar med timlön. Han köpte den aktuella bostaden efter vi blivit sambo. Vi har ett barn och jag söker bostad men lite svårt att hitta. Det förekommer mest psykisk våld av hans sida då han slår inte oss men jag vill leva fritt. Han hotar att eftersom han har fast inkomst ska ha enbart han rätt till vårt barn. Vad gäller vid samboseparation i vårt fall?

Mimi

Kommentarer

Hej,

Är ni båda föräldrar och vårdnadshavare har ni lika skyldigheter och rättigheter vad gäller er barn. Detta är inte baserat på inkomst utan reglerat i föräldrabalken. Är du fortfarande orolig eller har fler frågor kan du kontakta familjerättsbyrån i den kommun du bor då de är specialister i dessa frågor.

När det gäller bostadsrätten regleras detta i sambolagen men för att få korrekta svar är det bättre att du kontaktar en jurist i dessa frågor.

För att få råd och stöd kan du kontakta Kriscentrum på nedanstående adress där du även kan få mer information om vad de kan erbjuda för stöd och hjälp.

https://malmo.se/Service/Du-och-dina-anhoriga/Brott-hot-och-vald/Samtals...

Hoppas det löser sig för dig och att ni kan få till stånd ett samarbete kring er separation och ert barn.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter