Får handläggare verkligen vara .... frågor

Hej .

Jag har några frågor.
Jag behöver svar .

Fråga 1. Får verkligen ens ordinarie handläggare som är handläggare på placerings gruppen ( för placerade barn ) vara medhandläggare i en ny hemtagnings utredning som sköts av en utrednings handläggare?????

För mig och för andra så låter de mycket konstigt.

Fråga 2. Vad är de för vård barn får när de gäller LVU osv?
Jag har fått höra att barn som är placerade med LVU inte får någon vård. Utan att den vård soc hänvisar till är att hålla barn separerade från sina riktiga föräldrar.

Fråga 3. Vad ska innehålla och finnas i en riktig vårdplan ?

Fråga 4. Får en utredning från ett utredningshem skrivas på ett bbic papper?

Fråga 5. Får soc verkligen skita i att hjälpa föräldrar och säga i telefon att dom inte tänker sätta in insatser som hjälper en som mamma? Då tidigare insats ( familjebehabehandlare har fungerat och visat att man inte har några omsorgsbrister)

// L

Ledsen mamma
2018-08-30 00:44

Hej!
Tack för dina frågor!
Handläggaren från placeringsgruppen får vara med i en utredning om hemtagning. Vi utgår från att den handläggare som du syftar på är den som tilldelats det placerade barnet och som ska ha ett särskilt fokus och kännedom om barnet. I en hemtagningsutredning kan barnets utredare ha information att bidra med.
Den vård som ska erbjudas vid en placering enligt LVU kan se olika ut beroende på anledningen till placeringen. I de fall där det bedöms vara skadligt för ett barn att bo tillsammans med sina föräldrar ska barnet skyddas och föräldrarna erbjudas stöd så att situationen kan förändras och barnet kunna flytta hem. I de fall där barnet har placerat utifrån det som kallas ”eget beteende” ska barnet erbjudas stöd för att kunna förändra sitt beteende och sin situation. Det är vanligt att en familj blir erbjudna olika sorters stöd, framförallt i samband med att en ungdom flyttar hem.
Vårdplanen ska visa på vad som skulle behöva förändras under en placering för att barnet eller ungdomen ska kunna återvända hem. Det ska vara tydlig och visa på inom vilka områden som det behöver ske förändringar.
BBIC är ett utredningssystem och en metod som både socialtjänsten och behandlingshem kan använda. BBIC ska vara till hjälp i handläggningen och göra den så tydlig som möjlig. Socialtjänsten och utredningshemmet har olika datasystem så de kan inte läsa i varandras anteckningar.
Vad gäller din sista fråga så uppfattar vi det som något som har hänt dig eller någon du känner väl. Vi rekommenderar att personen det gäller ber om ett möte med sin handläggare och får det förtydligat vad som ska förändras vid en hemkomst och vilket stöd som personen tycker att den behöver. Det kan vara så att socialsekreteraren har andra förslag kring vilka insatser som kan erbjudas som stöd. Ibland kan det vara till hjälp att skriva ner de frågor som man har innan ett möte så att man är väl förberedd.
Vi hoppas att du har fått svar på dina frågor!

Vänligen
Soctanterna