Varför får handläggare inom Försörjningsstöd så fria händer ?

Hej Soctanter!

Skrivit till er förr ang att jag fått avslag med 2000kr från Försörjningsstöd för ett missat möte med ABF/Soc. För att jag inte fått brevet med den bokade tiden.Fick avslaget efter bara 2 dagar från Försörjningsstöd. Nu har min handläggare blivit omplanerad. Ock jag har fått en "URSÄKT" som heter "KOMMUNIKATIONS PROBLEM". "Kan läsa mellan raderna" om att min förre handläggare gjorde bort sig.
Samt fått en ny handläggare. Som är UNDERBAR att tala med. Jag är nöjd med det.

-Men undrar nu: Varför har alla handläggare inom Försörjningsstöd så stor makt att själva personligen styra oss som har "Försörjningsstöd"? Personligen menar jag då att de kan själva laborera som det vill när det gäller div saker att ge avslag/godkänna.
-Det är som att "Spela på Lotto" För att få bästa handläggaren. Som inte sabbar en liv. Samt vart man bor?

Borde det inte vara en riksnorm på hur man bedömer vissa saker?
I mitt fall så var det: Jag fick avslag från Försörjningsstöd för uteblivet möte.

-Men ett dombeslut finns från kammarrätten från ett tidigare fall att Försörjningsstöd ej kan neka en personen pengar för ett missat möte.
Hallå! Borde inte ALLA kontor inom Försörjningsstöd fått denna information att denna dom är fastställd? Å rätta sig efter den? Lukrativt det hela. Samt att man här vill omkring gå div fastställda domarbeslut o.s.v.

Mvh LenaPhena

LenaPhena
2018-05-28 22:25

Hej
Så roligt att höra att du nu är nöjd med din handläggare.
Samtliga handläggare inom socialtjänstens myndighetsarbete har samma lagstiftning att förhålla sig till. Förutom lagstiftningen finns riktlinjer och författningar som ska tydliggöra lagstiftningen. Som du skriver kan även domar vara vägledande i vissa fall.
Det som är viktigt att beakta kring ärenden som avser bistånd är att alla prövningar avser den enskilde och dennes specifika situation och behov. Således är det inte möjligt att alltid dra paralleller mellan ärenden, även om de rör samma sak.
Oavsett var man bor i landet och vilken handläggare man än har så ska myndighetsutövandet vara rättssäkert. Det innebär bland annat att du har full insyn i ditt ärende och att du har rätt till skriftliga bedömningar och beslut. Alla dessa beslut kan överklagas i domstol. Om förvaltningsrätten gör en annan bedömning än den enskilde handläggaren i det specifika ärendet så kan de ändra beslutet.
Vi hoppas du även framöver trivs med din handläggare och ert arbete mot din självförsörjning.
Vänligen
Soctanterna