Återfall I Mussbruk

Postat: 2010-03-21 20:50

återfallit i missbruk sen ett par månader tillbaka å har avslutat min kontakt på soc sen en tid tillbaka å vet inte vad ja ska göra nu? har ett bra jobb som ja e rädd om, men klarar detta inte själv, ja orkar helt enkelt inte , försöker sluta själv hela tiden, men de går ett par dagar sen e ja tillbaka igen.

Jessicka

Kommentarer

Postat: 2010-03-23 11:18

Hej

Att själv be sin omgivning om hjälp är inte det lättaste men du har genom att skriva till oss tagit det första viktiga steget.

Precis som du skriver så är det inte lätt att klara av att bryta ett missbruk på egen hand. Du skriver dock att du tagit ett återfall sedan ett par månader tillbaka och detta tyder på att du innan det haft en period av nykterhet.

Om du kommit fram till att du behöver hjälp men inte vet på vilket sätt kan du kontakta individ- och familjeomsorgen i din stadsdel. Tillsammans diskuterar ni sedan vad som passar dig och din situation bäst. Du kan kontakta dem genom att ringa Malmö stads växel på telefonnummer 040- 34 10 00.

Att du har avslutat din kontakt på socialtjänsten är absolut inget hinder. Tvärtom kan det vara en fördel att du redan har någon som känner dig och kan delar av din historia så att du slipper dra allt detta ännu en gång.

En annan sak som du kan göra är att vända dig till Öppenvårdshuset Gustav. De erbjuder de som är över 18 år kostnadsfri information, rådgivning, stödsamtal och behandling, individuellt eller i grupp. Du kan kontakta dem på telefonnummer 040 - 34 91 90 eller gå in på deras hemsida för vidare information:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Missbruk--beroende...

Hoppas att du nu vet hur du kan göra för att gå vidare. Har du fler frågor eller funderingar så är du självklart välkommen tillbaka. Lycka till!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter