Andra Barnet På Väg

Postat: 2010-03-23 19:52

jag undrar om jag´har rätt till att få extra bidrag då jag måste köpa allt som en nyfödd barn behöver.min först födda är 4 år gammal o jag har inte sparat hennes grejor.

mimmi

Kommentarer

Postat: 2010-03-24 13:13

Hej

Då du inte skrivit mer information än denna så tvingas vi här gissa oss till en del. Om man inte har tillräcklig inkomst för att försörja sig eller sin familj kan man ansöka om försörjningsstöd. Vilken hjälp man kan få beror på ens egen och ens familjs ekonomi och situation.

Om man redan har försörjningsstöd och fyller i blanketten som heter Ansökan om fortsatt ekonomiskt bistånd så kryssar man varje månad för vad det är man söker hjälp för. Där finns det även en ruta för övrigt. Denna kryssar man i för att sedan specificera vad det är man söker för. Är man till exempel i behov av barnkläder då man saknar sådana så skriver man klädbidrag, specificerar detta och kostnaden för detta. Om man sedan får det beviljat eller vilka summor man kan tänkas få kan vi inte sia om då det alltid rör sig om en individuell bedömning.

Hoppas att du fått svar på din fråga och att du nu vet vad du ska göra. Skulle det dyka upp andra frågor så är du välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter