18 År Och Slutar Gymn.

Postat: 2010-03-23 22:49

min 18 åring vill hoppa av gymnasiet. hon blir då utan studiemedel förståss men även underhållet. Är det jag ensam som ska försörja henne nu, och isåfall hur länge? kan hon få socialbidrag? har arbetsförmedlingen ngn insats att ge henne?

anonym

Kommentarer

Postat: 2010-03-24 13:57

Hej

Eftersom vi inte har alla detaljer till hands så är det svårt för oss att svara exakt på frågan. Generellt så är det så att föräldrarna har försörjningsplikt tills barnet fyllt 18 år eller som längst till 21 år om barnet fortfarande läser på gymnasiet. Om din dotter hoppar av skolan så är du som förälder med andra ord inte längre skyldig att försörja henne.

Hittar hon inget arbete och på så vis blir självförsörjande så har hon rätt att ansöka om försörjningsstöd. Information kring försörjningsstödet och hur man går tillväga för att ansöka om det kan ni läsa om på:

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Nar-pengarna-inte-...

Vad gäller frågorna kring insatser från arbetsförmedling så är det allra bästa sättet att få svar på detta att kontakta dem. På deras hemsida kan man läsa mer och även hitta adresser och telefonnummer till den arbetsförmedling som ligger en närmast. Det är dock viktigt att din dotter går dit den första dagen som arbetslös och anmäler sig. Deras hemsida hittar ni på:

http://www.arbetsformedlingen.se/

Hoppas att du fått svar på dina frågor och välkommen åter om det skulle dyka upp fler funderingar.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter