Boende

Hej
Jag fick avslag för akut boende . Jag är hemlös vad gör jag

X
2024-04-22 15:23

Hej!

Vi förstår att du har en svår situation utifrån vad du skriver; att du är hemlös.

Vi vet inte varför du fått avslag och vi kan inte kommentera enskilda ärenden och bara svara generellt på frågor som ställs här.

Om man inte är nöjd med det beslut som socialtjänsten har fattat så har man rätt att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten. Socialtjänsten är skyldig att vara dig behjälplig att överklaga. Så prata med din handläggare om du vill överklaga beslutet.

Det vi kan råda dig att göra är att fortsätta söka boende på egen hand, inte bara i den kommunen som du är folkbokförd i utan även runt om i Sverige. Detta då den enskilde har ett långtgående ansvar att försöka lösa sin situation på egen hand. Vi råder dig att söka både andrahandskontrakt och inneboendekontrakt för att öka chansen att ordna ett boende.

Den enskilde har dock alltid rätt att ansöka om nöd i form av akut boende, både samma dag och även kommande dagar efter att man fått ett avslag och om man inte har löst situationen. Dock betyder inte det, att man kommer bli beviljad, men man har rätt att få sin sak prövad igen.

Vi hoppas situationen löser sig till det bästa för dig!

Vänligen

Soctanterna