Orosanmälan polis

Hej! Jag är en 17 årig tjej. Jag var på fest i helgen och råkade dricka lite för mycket. Jag blev stupfull och kunde inte gå eller ens stå upp. Jag har vaga minnen från denna fest då jag var såpass berusad. Så jag har alltså mycket minnesluckor. Men iaf, ordningsvakter kom och drog mig ut ur lokalen och jag fick sitta på marken med 3 ordningsvakter framför mig medan dom ringde polisen.

När polisen kom så tog flera av dom fast mig och släpade in mig i polisbilen. Enligt polisen hade jag varit aggressiv och hotfull mot dom. Jag hade slagits med poliserna och vakterna, kallat dom massa fula ord och skrikit på dom. Jag hade även försökt smita tillbaks in på festen flera gånger. Jag hade också spytt ner både vakterna och poliserna.

Polisen ringde min pappa som kom och hämtade mig och jag fick sova av mig ruset på psykakuten i en "fyllecell". Inne på akuten blåste dom mig och jag hade över 2 promille.

Psykakuten gjorde en orosanmälan, men jag undrar, kommer polisen göra en också? Med tanke på att jag var kraftigt berusad som minderårig?

.
2024-04-15 19:30

Hej!

Vi hoppas att du är okej under omständigheterna. Det blev en väldigt turbulent kväll och natt för dig på flera sätt.

Att bli så pass berusad att du får minnesluckor och uppträder hotfullt och aggressivt mot andra bör väcka oro hos polisen. Alla som i sin tjänsteutövning kommer i kontakt med barn och ungdomar och som misstänker att denne far illa är skyldig att göra en anmälan till socialtjänsten. Det är sedan för socialtjänsten att utreda situationen.

Av din fråga framgår inte om detta var en engångsföreteelse eller om det är ett mönster. Vi råder dig att fundera över din alkoholkonsumtion och vilken/vilka konsekvenser det får för dig.

Socialtjänsten kan erbjuda hjälp och stöd på olika sätt. Det finns hjälp genom råd och stödsamtal men även genom behandling.

Var rädd om dig!

Vänligen

Soctanterna