Delad inkomst av hobbyverksamhet

Hej!
Jag är sjukskriven på 100%, får försörjningsstöd, och håller på att undersöka möjligheter till anpassat jobb. Under tiden har jag arbetat lugnt och sporadiskt på ett hobbyprojekt tillsammans med en kompis. Vi vill nu sälja den online, och plattformen vi vill sälja den på är i mitt namn. Så all inkomst från försäljningen kommer alltså att sättas in på mitt konto.

Låt säga att den säljs för 1000 kronor och dom pengarna sätts in på mitt konto, sen för jag över 500 till min kompis för att det är hans andel av produkten. Kommer det ändå dras 1000 kronor istället för 500 från försörjningsstödet?

Jag vill verkligen göra rätt för mig och jag vill gärna att min andel dras från stödet, men det kommer inte att funka om det även dras för min kompis andel.
Mitt hopp här är att det faktiskt ska kunna leda till att bli självförsörjande, men jag behöver verkligen hjälp med hur jag bör tänka här.

Tack på förhand!

X
2024-04-14 21:51

Hej!

Vi tänker att detta är en fråga för din handläggare på ekonomiskt bistånd och vi råder dig att ta kontakt med denne för att få korrekt svar på din fråga.

Generellt räknas swish och andra insättningar på ditt konto som inkomst och alla inkomster som en person har erhållit medräknas vid ansökan om ekonomiskt bistånd. Dessa insättningar kommer alltså tas upp som inkomst vid ansökan om ekonomiskt bistånd. Vi råder dig att boka ett möte med din handläggare och förklara hur det ligger till så det kan tas med i beräkningen av ditt försörjningsstöd.

Vänligen

Soctanterna