Uppföljningsfråga till Vägrar att gå i skolan

Tack för ert svar men ni glömde svara på frågan i slutet nämligen: Det plågar mig att behöva tvinga honom att gå till skolan. Vad ska hända med honom? Kommer skolan eller socialen att kedja fast honom i skolbänken och tvinga i honom teoretisk kunskap som han inte vill ha?
Jag befarar att om jag tvingar honom att gå i skolan kommer han att revoltera kanske t.o.m. genom en skolmassaker. Skolplikt i all ära och den generella ursäkten är ju att det är för barnets bästa MEN den som absolut INTE vill måste väl kunna få slippa eller? Skolan ska ju inte vara ett straff eller? Om jag måste välja mellan att tvinga min son att gå i skolan eller låta honom rymma och låta bli att leta upp honom kommer jag att välja det senare oavsett vad myndigheterna anser om det. PS vid senaste samtalet om detta med min son sa han rent ut att han kommer att fly eller ta livet av sig om han tvingas gå i skolan. Då får han hellre fly tycker jag.

Undrande pappa
2024-04-12 22:30

Hej!

Vi förstår utifrån dina rader att ni har en besvärlig situation, dels då det råder skolplikt, men också rättighet till utbildning för din son.

Vi tänker att ni behöver kontakta skolan och prata igenom hur ni kan lösa situationen. Man kan också vända sig till socialtjänsten för stöd och hjälp.

Det finns möjlighet att sammankalla ett så kallat SIP-möte, där parter, som socialtjänst, eventuellt BUP (barn- och ungdomspsykiatri), stödpersoner eller andra viktiga personer för sonen, kan delta. Möjligheten kan finnas att tillsammans med sonen hitta en lösning som han kan känna sig trygg och nöjd med. Det finns olika sätt att införskaffa kunskap.

Vänligen

Soctanterna