Boende

Hej! Jag har höga skulder och saknar en bostad. Är för tillfället inneboende. Jag har kontaktat olika hyresvärdar men de har nekat mig att hyra lägenhet. Hur gör jag för att få hjälp? Vilka hyresvärdar godtar skulder hos kronofogden. Jag har fast jobb och inkomst.

Lars
2024-04-10 08:44

Hej!

Du skriver att du är inneboende och att du har skulder som försvårar dina möjligheter till ett eget boende. Trots att det inte är enkelt ökar dina chanser att få ett eget kontrakt då du har fast jobb och inkomst. Ett tips kan vara att söka sig till Bostadsrådgivningen som Malmö stad erbjuder kostnadsfritt. Här kan du få information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. Mer om Bostadsrådgivningen kan du läsa här:

https://malmo.se/Bo-och-leva/Bygga-och-bo/Hitta-tomt-och-boende/Bostads…

Här hittar du också en lista med ett stort antal hyresvärdar som finns i Skåne.

Det är bra att göra upp en avbetalningsplan på skulderna vilket visar på att du försöker göra nåt åt din situation och kan visa detta för en kommande hyresvärd. Beroende på hur höga skulder du har så finns möjlighet att ansöka om skuldsanering, mer om detta kan du läsa under länken nedan:

https://malmo.se/Bo-och-leva/Stod-och-omsorg/Forsorjning-och-ekonomi/Bu…

Vänligen

Soctanterna