Jourfamiljehem

Vårt barn har varit SoL placerat i 8 mån i jourhem av olika anledningar nu är jourhemmet utredda och får inte bli familjehem. Jag vill ha hem henne. Finns det några juridiska möjligheter att bestämma att hon ska bo kvar i jourhemmet istället ? Om det går vad händer med våra möjligheter framöver ? Jag tänker då på om man kan bestämma om vårdnassöverflytt ex. Kanske finns det andra sätt ? Ex att jourplac varit så lång att barnets bästa måste stå i centrum med stark anknytning osv ..Alternativt om vi blir utredda och underkända som föräldrar går det att kräva återgång till familjehemmet. Kommer der underlätta för oss att hon bor kvar om vi helt enkelt försöker avbryta hemtagning och nekar alla förslag på familjehem?

Jonathans s
2024-04-05 03:26

Hej!

Du skriver att din dotter är placerad enligt socialtjänstlagen i ett jourhem och att detta jourhem utretts för att även bli familjehem.

Om tanken är att din dotter ska fortsätta att vara placerad utanför hemmet så kommer hon att behöva flytta till ett annat hem eftersom jourhemmet inte fått tillstånd att bli familjehem. Du skriver att du vill att hon ska flytta hem och i vårdplanen ska det framgå vad som är målet med vården, vilka insatser som behövs för att tillgodose barnets behov och vad som krävs för att hon ska kunna flytta hem igen. Ni förblir alltid er dotters föräldrar och är otroligt viktiga för henne oavsett var hon för tillfället bor.

För er dotters skull är det allra bästa om ni som föräldrar och socialtjänsten kan samarbeta för att gemensamt hitta en lösning som blir så bra som möjligt för din dotter.

Vänligen

Soctanterna