Samarbete

Ska inte socialsekreterare samarbeta med vårdnadshavare till ett LVU placerat barn? Föräldern har ej missbruksproblem ej heller misshandlat sitt barn. Eller andra övergrepp? Läser ideligen hur illa vårdnadshavarna blir behandlade! Trodde det skulle samarbeta men vad jag fått till mig är inte fallet så!

Samsam
2024-04-04 11:10

Hej

Du undrar om samarbetet mellan vårdnadshavare och socialtjänsten när ett barn är omhändertaget enligt LVU.

Socialtjänsten arbetar alltid främst utifrån barnets behov av skydd, vilket även kan behövas göras akut och i olika miljöer.

Samtidigt måste socialtjänsten i möjligaste mån samarbeta med ett omhändertaget barns vårdnadshavare, men med barnets bästa för ögonen. Målet är att samarbeta och skapa förtroende med de berörda i ett ärende som tex barn och vårdnadshavare. Socialtjänsten försöker därför få till ett gemensamt arbete i syfte att uppnå de mål som är det bästa för barnet.

Vi förstår att det kan skapa oro när man läser det som står om socialtjänsten i olika media. Oftast får man bara läsa en sida av saken eftersom det inom socialtjänsten råder sekretess. Därför kan socialtjänsten inte uttala sig om enskilda fall.

Vänligen

Soctanterna