Finns det krav från Soc om kvitto på matinköp?

Hej
Min son får ekonomi bistånd och är orolig att socialen ska be honom om kvitto för matinköp. Jag sa till han att det bruka inte ske och att han inte behöver oroa sig för det då han redan blivit godkänt för ekonomisk bistånd och har rätt till det. Dessutom tror jag att han får göra vad han vill med de pengarna efter han betalad räkningar och mat. Eller hur?
Han verkar var skrämd i vettet av de ...känns om om han tror att socialen har rätt att kontrollera ens privata liv.
Mvh
Snöflinga i solskenet

Snöflinga i solskenet
2024-04-02 18:16

Hej!

Om du är aktuell för ekonomiskt bistånd i Malmö gäller följande:

Du kan ansöka om fortsatt ekonomiskt bistånd om det är mindre än tre månader sedan du fick bistånd senast. Om du vill ansöka om fortsatt ekonomiskt bistånd kan du göra det genom att lämna in en digital ansökan eller genom att fylla i en ansökan som finns i receptionen på ditt socialtjänstkontor.

Du behöver inte lämna in några handlingar tillsammans med din ansökan, men du behöver spara dina fakturor och kvitton för att kunna redovisa dem om du blir utvald till en ekonomisk avstämning, det vill säga en kontroll.

Du ska meddela din socialsekreterare om förändringar sker i ekonomin eller i dina personliga förhållanden då det kan påverka rätten till ekonomiskt bistånd. Exempel på sådana är familjeförändringar, bostadsbyte, förändringar i din sysselsättning, utlandsvistelser samt sjukhus- och institutionsvistelser.

Din son behöver alltså spara kvittona för att kunna redovisa om han blir föremål för en kontroll.

Vänligen

Soctanterna