Min vuxna dotter och jag bråkar, vi båda har adhd

Min dotter är 23 år och har adhd och dyslexi, vi bråkar mycket och jag är väldigt trött och mår mycket psykiskt dåligt, och har adhd med..
Hon har inte kunnat hitta någon fast inkomst men timvikariat och jag tror vår relation hade varit helt annorlunda om hon hade eget boende, men är rädd att det inte kommer bi möjligt .. har hon rätt att få stöd till boende?

Orolig och sliten mamma
2024-04-02 18:06

Hej!

Tack för din fråga. Som en ung person kan det ibland vara svårt att få en egen bostad vilket kan vara tufft för både det vuxna barnet och familjen.

Socialtjänsten har inte en allmän skyldighet att tillhandahålla bostäder till bostadslösa. Däremot kan socialtjänsten ge information om hur man kan söka bostad. Utifrån enskilda personers behov kan socialtjänsten även erbjuda praktiskt stöd.

Alla personer har rätten att ansöka om boende och vid en kontakt med Boendemottaget kan man få lite mer information om vad som gäller för just din dotter. Grundregeln när det gäller boende är däremot att man som vuxen har ett ansvar att lösa den egna boendesituationen. Detsamma gäller sin försörjning.

Om ni är folkbokförda i Malmö finns följande; Boendemottaget har nummer 040-34 75 57 och telefontiderna är, måndag, onsdag och fredag klockan 09.30. Din dotter kan även vända sig till bostadsrådgivningen. De ger information, råd och vägledning kring bostadsmarknaden, bostadssökande och vad som gäller på hyresmarknaden. De har nummer 040-34 93 38, telefontiderna är måndagar 9.00–10.00 samt torsdagar 13.00–14.00. De har även drop-in på tisdagar kl. 9.00–11.30 samt 13.00–15.30.

Önskar er lycka till!

Vänligen

Soctanterna