Orosanmälningar senaste 2-3 åren

Hej! Jag har fått en del orosanmälningar på mig (vuxen, missbruks- och beroendeproblematik) utan att någon har kunnat stå upp för sin anmälan och säga vem det är. Nu har jag återigen fått 2 st, likadana som innan, men nu ville dom göra ett hembesök (som jag missade) pga att jag ej hade svarat på ett samtal. Men tidigare när det inkommit betydligt fler orosanmälningar så har det inte hänt någonting. Min fråga nu inför detta möte jag ska på idag,
• Kan jag begära uppgifter om vem som har gjort den anonyma anmälan?
• Kan jag begära att personen som gjort anmälan ska närvara?
• Jag vill givetvis veta på vilka grunder alla dessa anmälningar har gjorts, utöver psykisk ohälsa och/eller missbruk, men oavsett. Anledningen/grunden för en orosanmälan borde vara ganska allvarlig för att få igenom en sådan.. Tacksam för svar! Ha det bäst!

Flera orosanmälningar, vuxen
2024-04-02 08:19

Hej!

Det låter som att du har personer omkring dig som är oroliga för dig och vill dig väl, de önskar att du får hjälp och stöd. Ibland har folk omkring en större oro för ens situation än man själv har.

Vid en anonym orosanmälan är det som det låter inte möjligt att få reda på vem som gjort anmälan. Man kan därför inte heller kräva att personen är med på något möte. Personen som anmäler uppger vad denne finner oroväckande och det finns ingen direkt gräns för hur pass allvarlig oron behöver vara. Du har däremot rätt att få veta vad oron gäller. Handläggaren kommer gå igenom anmälan med dig och du kommer ha möjlighet att ge din syn på saken. Om det inte finns någon allvarlig fara för en persons liv och hälsa till följd av missbruk så kan socialtjänsten enbart erbjuda hjälp och stöd.

Lycka till på mötet

Vänligen