Omplacering av barn

Mitt barn fn placerat i jourhem får inte längre bo där trots både mitt och tjejens och i princip alla i omkretsen kring barnets förfäran. Hon mår bra och frodas.

Jag har pratat med soc om hemtagning de har direkt dragit igång processen och samtidigt så har de underkänt jourhemmet (de har de nämnt sedan länge ). Mitt barn och jag ska flytta till familjehem med gemensam utredning.

Min fråga som inte någon lyckats svara på är. Hur upplever barn en flytt vid ett års ålder eller vid 2 eller kanske 3 års ålder. Alla i nätverket runt mig varav några är fd socionomer som jobbat med placering av barn säger att det är svårare för ett yngre barn. Min socialsekreterare säger tvärtom att då är hon etablerad det kommer bli svårare för henne när hon är äldre. Vad säger forskningen ?

Min andra frågar är vad händer om jag min tjej och alla andra bara vägrar att hon flyttar ? Kommer soc då göra ett LVU och flytta henne ändå ? Vi är kvar under Soc pga att vi samtyckt till vårdplanen. Gör man ett övervägande av hur ett totalt motstånd ändå kan påverka barnet. Säg att jag säger hon ska inte flytta och absolut inte utan mig. Måste inte barnets bästa då stå i förgrunden ?

Dirre
2024-03-28 19:04

Hej!

Du undrar vad forskningen säger om hur barn upplever vid ett till treårsåldern. Vi har ingen möjlighet att sammanfatta för dig vad forskningen säger. Vi uppmanar dig att själv gå in på nätet och läsa vad forskningen säger.

Det är olyckligt att du får olika svar hur en flytt påverkar små barn. Du kan alltid vända dig till din handläggare för att förhöra dig om vad Hen stödjer sitt svar på.

Du skriver att socialtjänsten har underkänt jourhemmet. Då finns det kanske anledning till socialtjänstens beslut. Socialtjänsten skall alltid beakta barnets bästa. Du skriver också at du och ditt barn skall flytta till familjehem för gemensam utredning. Av allt att döma innebär detta att det kommer att utredas om ditt barn och du kan återförenas.

Vi är inte insatta i ditt ärende och kan därför inte uttala oss om socialtjänstens agerande om du och ditt barn motsätter er flytten.

Vi vill också nämna att jourhem används vid tillfälliga och kortare placeringar.

Är du missnöjd med socialtjänstens handläggning kan du alltid vända dig till IVO (inspektionen för vård och omsorg). De är tillsynsmyndighet över socialtjänsten.

Vi hoppas att allt ordna sig för ditt barns bästa.

Vänligen

Soctanterna