Förtalskampanjerna mot socialtjänsten

Hej,

hur känns det egentligen att arbeta i ett så otacksamt gebiet i dagens samhälle med förtalskampanjer och elaka beskyllningar från alla håll?

Björn K
2024-03-17 19:23

Hej!

Socialt arbete och myndighetsutövningen i detta har alltid ifrågasatts på ett eller annat sätt. På senare år har detta ökat och Malmö stad har valt att försöka hitta sätt att bemöta detta, bland annat med olika forum där dialogsocionomer ska möta Malmöstads invånare i projektet “Dialog med socialtjänsten”. Detta för att hitta nya former för att förmedla att socialtjänsten primärt vill hjälpa och stötta, men självfallet också skydda barn och vuxna som riskerar att fara illa. Med hänsyn till just förtalskampanjer som pågår så blir det extra viktigt för socialtjänsten att ge tydlig och korrekt information om hur socialtjänsten arbetar och i vilket syfte. Inte minst för att möta den oro som föräldrar och barn kan ha, bland annat utifrån den felaktiga fakta som sprids om att socialtjänsten kidnappar barn.

Soctanter på nätet kan givetvis inte svara på hur det känns för alla de som arbetar inom socialtjänsten, men vi tänker att medarbetare inom socialtjänsten diskuterar och och stöttar varandra för att kunna möta medborgarna på ett bra och sakligt sätt. Arbetsgivaren har ansvar för arbetsmiljön men även om arbetsgivare gör vad de kan för att trygga upp, så kan det vara svårt att i alla läge möta upp till exempel förtalskampanjer och felaktiga fakta.

Vänligen

Soctanterna