Vem kan hjälpa mig

Jag är 63 år i Sep har haft försörjnings stöd i många år tidigare dom bollade runt mig på en massa ställen dom kallade det praktik till slut sa jag att jag vet att det finns en osa handläggare här på stadsdelen jag uppfyller alla krav och då fick jag kontakt och blev självförsörjande och har varit det i 5 år men nu har jag blivit arbetslös och får ut 1200 för 20 dagar. Då har jag en hyra på 9400 så jag ringde SOS och undrade om jag kunde få lite hjälp för ligger efter med alka mina räkningar Jag fick ett svar du har fått ut sexton den här månaden så du får ingen hjälp då hade jag bett om att få ut a-kassan tidigare för att kunna betala en hyra d så om jag låg efter med jag orkar inte att ha med dom att göra mer. Dom fick mig att må så dåligt förra gången för ca 5 år sedan jag fick psykiska problem som jag tidigare aldrig haft jag är gammal och trött. Har fem vuxna barn. Och sex barnbarn Vem kan hjälpa mig. Att söka pension tex. Jag fixar inte att bli satt på gatan vilket jag håller på att bli nu då jag ligger efter Jag har aldrig fått någon hjälp utan dom har gjort allt för att bryta ner mig bara det att jag fick en ny assistent. Varje månad Så då behövde ingen ta ansvar för hur jag blev behandlad jag fick vänta i elva år på mitt kontrakt. Bara det Var finns det någon som kan hjälpa mig Jag kan ju inte vara ensam dom behöver hjälp bor i Stockholm. (Enskede Årsta Vantör )

Förtvivlad gamling
2024-03-12 20:36

Hej!

Det du beskriver låter jobbigt och det låter som att du är i behov av all hjälp och stöd du kan behöva för att orka ta tag i kontakten med olika myndigheter. Du beskriver att du hamnat efter med dina räkningar, att du riskerar bli bostadslös men också att du inte har mått tillräckligt bra för att ta tag i din situation. Samtidigt säger du att du lyckades vara självförsörjande i fem år vilket är jättebra!

Det är tråkigt att du nu blivit arbetslös, att det blivit tajt ekonomiskt och att du inte uppfyller kravet för att få försörjningsstöd. Du berättar att din hyra är på 9400 och att du har andra räkningar som är svåra att betala, det låter som att du är i behov av att se över din ekonomi då det är viktigt för ditt mående att hyran ska betalas in så att du inte blir bostadslös. Kontakta gärna hemkommunens Budget- och skuldrådgivning för att du ska ha hjälp med att göra upp en plan eller om du går i tankarna på att söka pension kan du vända dig till något av pensionsmyndighetens servicekontor. Du hittar dem på pensionsmyndighetens hemsida.

Du nämner att du mår psykiskt dåligt av allt jobbigt som händer så du kanske behöver komma i kontakt med vården där du kan få remiss för att prata med en kurator. Du säger även att du har ett stort nätverk i form av vuxna barn och barnbarn och även om de har sina egna liv så kanske kan de hjälpa och stötta dig så att du orkar ta tag i det som känns jobbigt.

Vi önskar dig lycka till och hoppas det ordnar sig för dig!

Vänligen

Soctanterna