Få ut jobbigt barn

Hej
Har ett vuxet barn på 20 år som beter sig väldigt illa. Har hört man kan gå via kronofogden för att "få ut" dom om dom vägrar flytta och det finns grund för vräkning. Men hur fungerar det om jag som förälder flyttar och säger upp kontraktet (hyresrätt)? Följer barnet då med i flytten per automatik och blir folkbokförd på den nya adressen? Förstår om det är så för ej myndiga men om barnet är vuxet. Känns hemskt och mår riktigt dåligt av det här men nog får vara nog

Slutkörd förälder
2024-03-11 16:47

Hej!

Vi förstår att du befinner dig i en besvärlig situation då ditt barn beter sig väldigt illa och vägrar flytta.

"Föräldrar är underhållsskyldiga för barn som har fyllt 18 men inte 21 år och som studerar på gymnasiet. En gymnasiestuderande ung person får därför i första hand vända sig till sina föräldrar för att få sina behov tillgodosedda. Om ditt barn inte går i gymnasiet och är 20 år betraktas han som vuxen med eget ansvar. Vi kan i det fall inte se att han per automatik blir folkbokförd på din adress.

Vad vi förstår kan du och ditt barn behöva hjälp för att söka en lösning på er situation. Vi uppmanar dig att vända dig till socialtjänsten i den kommun du är bosatt i för att ta reda på vad för hjälp som finns att få. Vi hoppas att du och ditt barn får den hjälp ni behöver för att lösa er situation.

Vänligen

Soctanterna