Hjälp

Det är 4 fagar sedan jag skrev och ringde till malmö sox .En kvinna 7månader gravid missbrukar amfetamin intranevöst ,hemlös men sista adress i annan kommun.
Ingen i malmö vill vera av nåb som inte tillhör Malmö enligt folkbokföringen. jag ger jouren kvinnans mobilnr oxgh flrklarar att jag o min kille lånat ut hans lägenhet föe hon har hund vi ringer folkbokföringskommunens jour frågat mig vad kvinnsn vill jag svatar att judt nu säkert skjuta amfetamin och låta toz gå jag menar på 7 måmaderhar deyta varitså långthon kommit.
LVM eller det fakta att jag sonm privat person inte har eller får ha inneboende.
Jag. försöker få folkbokförings kommun att ta sitt ansvar gällande henbes boende och att följ lagen om missbrukare då annan insovid tar skada o åå paragrafen att hon är skada flr sog själv o andra.kominematt inse deras möjlighrtrt att använfs de åtgärder som bör vidtagas då modern in te slälv verkar förstå allvaret och alla skador som hennes missbrik betyder föe fostret.
Detta var i torsdags e.m talade med olika abhela natten men folkbokföringskommunen, sociala jouren tyckte det var viktigt Tt efter jsg gavdem kvinnans telnr ringa henne och fråga vad hon själv vill ?
VI HÄR I MALMÖ och vår komun hänvusar till qtt vi tar hand om ert problem Vlket är det aktuella för hennes del ?Sluta knarka och en läkarundersökni g för både fosrer och henne själv Gör er del ta med hennr till ert och dokunentera det missbuk hon har ..och varför har inte sociala jouen i folkbokföringskommunen anställda som kan lagen gällande i såna hät ärenden ?
NUäe det fredag så 2 dagar innan varda...
Detta BORDE RSPPORTERATS VIDARE TILL AKTUELLA SOCIAL SEKR dvs handläggare. Hon har dessutom säkert aktuella handläggare för hennes 2 andra barn är ju inom socialthänstens placeringar.
Personen fick ett telefonsamtal av folkbokföringskommunens jour som sa att personen lämnar em oråanmölan föt att inte behöva ha en gravld i sitt hem men detta hjäöåte ej.Tqck för att su är värdelös på ditt arbete
. Imte ens kan lagarn som gäller kring missbruk och de åtgärder. No som få kan använda för foster som ej valt själva lagarna inogällande frivillig och annars rätt att användq tvångsvård enligt socialtjänstlagen när föräldern imte inser allvaret av hennes missbrukboch de skadot hon utsötter sitt foster för.Ett beslut som hon inte har rätt att använda 7 månader in i gravoditeten.SKVAÖLRA NI VODARE OM ATT JAG GJORT EN OROSANMÄLAN DET HJÄLPER HENNE BÄST.
FY FAN FRÅN INTE PLIKTSKYLDIG ATTANMÄLA ERQ PROBLEM

Sarah
2024-03-09 02:31

Hej!

Tack för ditt brev och vi förstår att du har en stor oro för både kvinnan och hennes väntade barn. Det låter som att din oro är befogad både vad gäller kvinnan och det väntande barnet.

Som du skriver har du både varit i kontakt med socialtjänsten i Malmö och i den kommun där kvinnan är folkbokförd. Vi har lite svårt att förstå din fråga men tolkar den som att du undrar om socialtjänsten berättar för kvinnan vem som kontaktat socialtjänsten för att lämna sin oro genom en orosanmälan.

Om du är orolig för en person kan du vända dig till socialtjänsten för att göra en orosanmälan. Du som privatperson kan välja att antingen uppge vem du är som gör anmälan eller att vara anonym.

Vid anonym orosanmälan är det viktigt att du tänker på att inte uppge namn, adress, telefonnummer eller andra uppgifter som kan avslöja vem du är. Vidare att ringa från dolt nummer om du ringer socialtjänsten.

När det inkommer en orosanmälan tar socialtjänsten kontakt med den person som anmälan avser, och personen har då rätt att få veta vem som gjort orosanmälan om den inte lämnats anonymt.

Kan även vara bra att veta att när man som privatperson gör en orosanmälan får man inte återkoppling kring vad som sker i ärendet då det är belagt med sekretess.

Om du är fortsatt orolig för kvinna och det ofödda barnet är det bästa du kan göra att inkomma med en ny orosanmälan till den kommun som kvinnan tillhör.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna