Missade aktivitetsrapport för 2månader sedan

Hej har nu fått avslag på min ansökan om ekonomiskt bistånd.

Har för en månad sedan flyttat till grannkommunen jag hyrde bara ett rum i min gamla kommun och behövde en egen bostad. I min gamla kommun hade jag en super bra kontakt med min handläggare jag hade henne från och till då jag arbetade i mellan varven.

Jag blev inskriven på arbetsförmedlingen i november efter strul med att få timmar på min dåvarande anställning, i februari missade jag aktivitets rapporteringen med 1 dag och ringde då till min handläggare på arbetsförmedlingen och frågade vad det innebar hon svarade " det gör inte så mycket då du har en planering du följer och du har ingen aktivitetsersättning så det ska inte vara något konstigt med socialtjänsten heller.

Min handläggare på nya kommunen flippade ut när jag berättade att jag hade en timanställning men inte fick timmar, hon ville ringa min chef jag uppgav då att jag är inskriven på Arbetsförmedlingen och deltar i min planering och söker jobb då jag "bara" har en timanställning jag uppger också att jag nyligen har blivit sjukskriven 27e februari och har fått 2 månader sjukskrivning av min läkare och en tid nästa vecka för rehabilitering. Får min beslut för ekonomiskt bistånd 5e mars avslag. Anledningen är följande

Jag har inte uppgett när jag arbetade mitt senaste pass i oktober förra året, jag har inte skrivit in mig på arbetsförmedlingen i tid för att bli arbetssökande, jag har inte skickat in aktivitetsrapport för sökta jobb i januari.

Jag sitter nu utan matpengar och hyran är ej betald fick beslutet igår och behöver nog ha lite hjälp med vad jag ska skriva i överklagan samt varför har min socialsekreterare valt att inte ta med fakta i mitt beslut kring den stora elefanten i rummet att jag är sjukskriven på grund av en nackskada?

Kan jag överklaga till min kommun på något vis så jag slipper vänta 8 mån på Ivo?

Galenihuvudet
2024-03-08 00:43

Hej!

Ja, du kan överklaga beslutet. Det står en hänvisning i beslutet om hur du ska gå tillväga.

Vi råder dig dock initialt att vända dig till din handläggares chef, för att klargöra din situation. Socialtjänsten har möjlighet att ompröva beslut. Det kan gå snabbare än att överklaga beslutet.

Vänligen, Soctanter