Hyresvärd vägrar ombesörja hyresavier

Hyresvärden vägrar att ombesörja hyresavier. Får inte heller påminnelseavier. Kan inte betala hyran pga att det krävs OCR nummer för att bankgirobetalning ska godkännas. Sitter i en rävsax. Försökt att få hjälp av Socialen och bett dem att få avierna mailade till dem. De har ringt hyresvärden som sagt att de ska skicka hyresavier via post till mig. Inget händer. Kontaktat socialen igen och inte fått svar. Är nu desperat. Hyresvärden skickat varningsbrev. Har inga ekonomiska problem. Får en hyresvärd bete sig hur som helst? Detta handlar om trakasserier från deras sida. Dethar skett tidigare och då hjälpte socialen till och fick avierna skickade till dem via post. Vad ska jag göra? Vill inte hamna hos kronofogden.

Akut orolig
2024-02-24 14:29

Hej!

Vi förstår att du är orolig för att få hyresskuld eller bli av med ditt boende när din hyresvärd gör det svårt för dig att kunna betala din hyra. Det är bra att du tar de kontakter du kan för att försöka hitta information och kunna göra rätt för dig.

Idag är mer och mer av vårt liv digitaliserat. Många företag skickar inte längre ut avier då det kan stå för en stor kostnad samt inte är hållbart för vår miljö. Vi råder dig dock att i allra första hand kontakta din hyresvärd för att beskriva problemet. De kan informera dig om hur de tänker att du ska kunna betala in hyresavgiften. Kanske kan de skicka avierna digitalt alternativt hjälpa dig att få autogiro så att hyresavgiften dras automtiskt varje månad.

Du skriver att du tidigare har fått hjälp av socialtjänsten. Har du varit i kontakt med socialtjänsten nu och finns det något som de kan hjälpa dig med, ex skaffa fram information så att du kan skaffa autogiro. En annan idé kan vara att kontakta Hyresgästföreningen om du är medlem i deras organisation och se vad de kan hjälpa dig med.

Vi hoppas det löser sig för dig så att du slipper vara orolig över obetalda hyror!

Vänligen

Soctanterna