Tvång

Klippt o klistrat, har två större barn l fam hem sen aug 2020

Om soc, tycker du inte som oss så tvingar vi dej att göra det, ex, erkänn för dina föräldrar att du pundat annars får du inte ha barna, tvång (i somras)
Skolfam, jag som så enl sidan är vhavare inte inblandad alls, "skickar samtyckesblanketter, du o K med på uppstarts samtal"upplever bägge delarna tvång. Detta fick jag en vecka innan blanketter kom. Tvång? Jag tycker det
De hade redan bestämt att det skulle bli Skolfam innan jag knappt läst info o ens tillfrågad, med tanke på svaret ovan.
Enl sms "om du tycker att se ska ges chans till detta, samtyckesblankett om du vill att de ska delta" sen blev det som ovan ändå, wtf??
Är jag omyndig helt plötsligt, åsikter överkörd osv, tvång? Wtf??
Tjänstefel el vad?
Svar önskas

Aleena
2024-02-21 22:59

Hej!

Vi förstår att din situation är frustrerande och att du inte känner dig delaktig i beslut kring dina barn. Vi kan också förstå att vissa åtgärder kan upplevas som tvingande om det inte är åtgärder man själv önskar.

Soctanterna på nätet kan inte ge svar i individärenden, då vi inte är insatta i hur eller varför beslut tas i enskilda ärenden. Därför blir det svårt för oss att förklara varför socialtjänsten har gjort de bedömningar som de har gjort. Vi råder dig att boka ett möte med er socialsekreterare för att diskutera situationen och ge dina åsikter. Förhoppningsvis kommer du efter det mötet förstå varför socialtjänsten bedömer att Skolfam är en lämplig insats för din familj.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanter