Omplacering av barn

Min son var placerad hos ett familjehem men efter 3 mån så avsäger dom sitt uppdrag pga att dom inte visste hur mycket tid som behövdes att driva ett sånt hem. Kort varsel 5 dagar. Jag fick info 1 dag innan flytt till ett nytt hem. Och natten innan körs han hem till mig och alla hans saker blir dumpade här. Nästa morgon ska jag köra honom till soc kontoret där den nya familjen möter upp och sen hejdå. Denna handläggare har gjort så mycket fel inte bara med detta utan under hela delen med utredningar. Blanda ihop barnen för de är 2 men bor på olika ställen. Hon lägger till saker som boende familj påstår sagt men tar ja upp detta med familjen så stämmer inte detta. Handläggaren talar hela tiden om för mig att kontakt med advokat i detta är bara bortkastad tid och pengar. Denna handläggare har även varit inne i min bostad när jag var på arbetet. Detta kan ju aldrig vara okej när man ska arbeta med barn på 12år nyss fyllda. Jag vet inte alls hur min son kommer förstå detta. Har haft stora problem redan innan med skolan och precis fått det att fungera. Det tar tid att anpassa sig.

Pappasoc
2024-02-20 21:50

Hej!

Vi förstår av den tänkta placeringen av ditt barn inte har gått som planerat och att det har ställt till det för både dig och inte minst för din son. Du beskriver dessutom att du är missnöjd med handläggaren och dennes agerande i ditt ärende då du har två barn som är placerad på olika håll.

Om du är missnöjd med handläggaren råder vi dig att i första hand begära ett möte med dennes närmaste chef för att genom en dialog framföra dina synpunkter. Skulle det inte hjälpa kan du gå vidare till IVO (Inspektion för vård och omsorg), ring deras upplysningstjänst på 010-788 50 00 så kan de vägledda dig i hur du gör ett klagomål på kommunens hantering av ditt ärende.

Du avslutar med att säga att det tar tid att anpassa sig och vi håller med om att en placering är en stor omställning för hela familjen, inte minst för barnen. Trots att det finns en hel del du är missnöjd med hoppas vi att din son har kommit till ett hem som kan hjälpa honom att komma till ro och få fungerande rutiner.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna