Barn

Om ett barn är kraftigt utåtagerande, vad kan hen få för insatser från socialtjänsten? Få hen BUP?

Lean
2024-02-20 21:26

Hej!

Det låter som en tuff situation med ett barn som är kraftigt utåtagerande. Det finns hjälp att få och det är bra att du försöker ordna hjälp både för ditt barn men också för dig själv.

I första hand tycker vi att du ska söka hjälp i barnets omedelbara nätverk, de som känner barnet väl, exempelvis hos förskole- eller skolpersonal eller BVC. Hur uppfattar de ditt barn och dess behov? Vad tror de att ditt barn eller ni som föräldrar skulle vara i behov av för typ av stöd och hjälp. Beroende på hur de uppfattar ditt barns och ditt behov av hjälp kommer det vara lättare för dig att sedan söka hjälp på rätt ställe.

Socialtjänsten har många bra program för föräldrar att lära sig möta känslostarka barn. Kanske kan det vara en bra början att kontakta socialtjänsten och se vad de skulle kunna erbjuda för hjälp och stöd. Om du är orolig att barnet har någon mer underliggande faktor som du anser bör utredas är det en god idé att kontakta BUP (barn och ungdomspsykiatrin) där läkare och psykolog kan utreda om du och ditt barn har behov av deras insatser.

Som vi har skrivit finns det flera olika typer av insatser att få och vad just ni behöver för hjälp kan vi inte svara på utan det får de som träffar er och utreder er situation göra.

Vi hoppas att du fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna