Fråga utan rubrik

Hej allihopa,

Jag är i en knepig ekonomisk situation just nu och behöver lite vägledning. Tyvärr har jag fått en betalningsanmärkning och funderar på olika alternativ för att ta kontroll över mina skulder. Såg att man även en betalningsanmärkning kan få lån https://ekonomival.se/lana-pengar/snabblan men är det rätt väg att gå?

En del människor säger att det är smart att ta ett nytt lån för att samla mina skulder och börja bygga upp min kredit igen, medan andra varnar för att hamna ännu djupare i skuld. Jag är lite vilse och orolig över att göra fel val som kan påverka min ekonomiska framtid negativt. Har ni några tankar eller råd att dela med er av? Jag skulle uppskatta all hjälp jag kan få.

Tack så mycket!

Erik92
2024-02-20 11:00

Hej!

Din fråga gäller hur du ska kunna reda i din ekonomiska situation.

Vi förstår att det är tufft utifrån rådande omständigheter med ekonomin överlag i samhället. Vi kan inte råda dig om du ska ta lån eller ej. Det finns alltid risker med att ta lån från olika finansinstitut.

Står man utan pengar och inte kan försörja sig så har man rätt att ansöka om ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten. Vi kan inte svara på huruvida du kommer att bli beviljad ekonomiskt bistånd eller ej, men du har möjlighet att få din sak prövad. Är man inte nöjd med det beslut som socialtjänsten fattar så kan man alltid överklaga det till Förvaltningsrätten. Det vi kan säga generellt sett är att socialtjänsten oftast inte beviljar pengar till skulder.

I kommunen finns budget- och skuldrådgivare man kan kontakta för att få råd gällande hur man kan göra för att lösa sin ekonomiska situation.

Om du bor i Malmö kan du nå dem på telefonnummer 040-34 58 00.

Du kan även skicka epost på: budgetradgivning@malmo.se

Du kan även komma deras drop in på onsdagar på Fänriksgatan 1 i Malmö.

Vi hoppas din situation löser sig till det bästa!

Vänligen

Soctanterna