Vantrivs i vårt hem

Hej. Vi har bott i samma lgh 10 år. För 3,5 år sedan flyttade en kvinna och hennes man m tornårsbarn in. Då jag suttit i styrelsen vet jag att de varit mycket gällande paret. Dom har hemlig identitet och polisen har varit där vid olika tillfällen av olika anledningar. Vi har inte störts så mycket. I julas fick ja dock erfara henne då hon ringde polisen kl 13 på julafton för att vår 3,5 åriga son bråkade och skrek när vi skulle få på honom kläder för att ta bilen och fira jul. Polisen kom men lämnade lika snabbt då dom förstod att de handlade om en trotsig 3 åring. Hon fortsätter och klagar på att han springer i lgh och skriker m.m. och sa nu senast att hon ringer socialen om vi inte är tysta kl 20. I vår brf är de för de första 22 som gäller och för de andra så ligger vår son i sängen kl 20.. Som oftast iallafall.
Han är väldigt bestämd och hans åsikter kan höras ibland. Hon blir dock lika störd och bankar under oss nör han är glad å leker kurragömma å leker med sina bilar kl 1730

Idag insåg jag att hennes hot om att ringa soc satt sina spår. Jag får ångestpåslag så fort jag säger till min son och han blir arg eller liknande. Vill inte sova.. Vill inte bosta tänderna eller va de kan va. Ja VÅGAR inte säga till min son.. å han BEHÖVER rutiner och gränser. Jag blir på riktigt rädd när han då blir arg och börjar gapa. De känns nästa som de e han som styr i hemmet nu. Jag VILL inte ha de så.

Ska de va såhär? Ska ja säga åt min son att va stilla när han är glad.. å han ska få göra som han vill för att han inte ska bli arg?

Ja känner mig helt urlakad.. livrädd att hon ska ringa soc, å visst, ja vet ju att hon intr kan ringa och anmäla att en barn springer.. men hän är väl inte dummare än att då hitta på nåt annat för att göra de jävligt för oss.
Soc får med än gärna komme hem till oss och hälsa på men man har ju hört/läst skräckhistorier.

Just i detta nu känner ja mig som en värdelös mamma, jag vet knappt hur ja ska agera.. å det va nåt ja va väldigt bekväm med innan hon började klaga plötsligt..

Min fråga är egentligen.. Ska ja behöva vara rädd för soc eller är det någonting dom kommit de senare åren med alla "storys" och tv program. Finns det någonstans jag kan vända mig i dehär??

Jag tror att jag kommer anmäla henne för trakasserier men jag vill helst inte göra det eftersom de bara skulle dra igång en skitstorm men NÅT måste ja ju göra. Jag mår så otroligt dåligt och trivs inte i mitt hem löngre sen 10 år.

Tack för er tid // snart helt tömd på energi

Otroligt orolig mamma
2024-02-19 21:30

Hej!

Din fråga gäller en konflikt med era grannar och en oro att de ska ringa socialtjänsten och göra en anmälan.

Vi förstår att små barn kan höras och det inte alltid går att förebygga att barn hörs till grannlägenheter. Generellt sett så har ni ett ansvar att inte störa era grannar, vilket är ett ömsesidigt ansvar för alla som bor i fastigheten. Det vi kan råda dig är att prata med styrelsen och förklara er situation och hänvisa till de ordningsregler som ni har i föreningen när det gäller störningar. Det är styrelsens ansvar att se till att alla som bor i fastigheten följer de regler som finns.

Du ska inte vara rädd för socialtjänsten om det skulle vara så att det inkommer en orosanmälan gällande din son. Det är som du skriver, många “skräckhistorier” och “storys” som förekommer i diverse sammanhang och dessa visar inte alltid alla perspektiv. Vi förstår att situationen som råder just nu kan skapa en oro och osäkerhet hos dig. Det du kan göra är att exempelvis vända dig till socialtjänsten i den kommun du bor i och prata med någon på öppenvården. I de flesta kommuner finns det biståndslösa stöd- och rådgivningsverksamheter som erbjuder ett visst antal stödjande samtal utan att något registreras. Vi kan förstå att det kan vara jobbigt att söka den kontakten då du skriver att du inte kände dig osäker tidigare, men blivit det på grund av konflikten med grannarna. Men det kan stärka dig i din föräldraroll och vara ett bollplank utifrån situationen just nu.

Vi hoppas det löser sig till det bästa för er!

Vänligen

Soctanterna