Kan socialen tvinga mig och min dotter att flytta till ett familjehem?

Hej! Min fråga är alltså om socialen kan tvinga mig & min 3 åriga dotter att flytta till ett familjehem pga att dem anser att vi behöver skyddas i från min dotters pappa. Jag & min dotter får inte bo hemma just nu heller tills dem har hittat ett familjehem. Så just nu bor vi hemma hos min mamma. Det har vi gjort nu i 1 månad, så vårat liv & rutiner har bara blivit svårare. Min mamma bor i en helt annan kommun så att pendla för att lämna min dotter på hennes förskola i den kommunen som vi egentligen bor i gör det bara jobbigare och kostar mer för oss. Vad skulle kunna hända ifall jag säger till socialen att jag kommer att flytta hem med min dotter igen tills ni har hittat ett familjehem? Kan dem ta min dotter ifrån mig då istället? Vill också tilllägga att dotterns pappa inte längre bo med oss sen ca 6 månader tillbaka. Tacksam för svar! 🙏

Rädd mamma
2024-02-19 19:06

Hej!

Vi förstår att ni har en tuff situation just nu.

Vi kan inte gå in i enskilda ärenden utan bara svara generellt. Du skriver att socialtjänsten är oroliga för din och din dotters situation utifrån hennes pappa. Om socialtjänsten har en sådan oro som du beskriver så är vår rekommendation att följa vad socialtjänsten säger. Du och din dotter har rätt att få förklarat för er varför socialtjänsten anser att detta är den bästa lösningen just nu i avvaktan på ett familjehem.

Utifrån att vi inte känner till ärendet kan vi heller inte uttala oss om vad som skulle kunna hända om du väljer att flytta hem med din dotter. Vår rekommendation är att du pratar med den ansvarige handläggaren om hur du känner och hur nuvarande situation påverkar er.

Vi hoppas det löser sig till det bästa för er!

Vänligen

Soctanterna